Първи офицерски пагони за 140-ия випуск на военния университет

Pixabay
share

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на ритуала по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на Националния военен университет „Васил Левски” и връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж.

От министерство на отбраната съобщиха, че ритуалът ще се проведе на 27 юли 2018 г., петък, от 10.30 ч., пред Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново.

Випуск 2018 „Ботевски“ е 140-ият поред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България. През настоящата учебна година завършват 113 курсанти от НВУ „Васил Левски”, обучавани по 16 военни специализации. Присвоява им се първо офицерско звание „лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.

44 кадети са випускниците от десетия випуск на Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства за професионална квалификация.

Водещи новини

Още новини