Подменят се суровини, за да с
е промени крайният продукт. Това е недопустимо. Изискването към етикетиране трябва да стане с регламент от ЕС . Д а не се пуска на пазара храна, която допуска здравословни компромиси. Това заяви Александър Йоц ев, председател на Съюза на търговците на храни в сутрешния блок на БНТ.Предпочи
тайте регионални и местни зеленчуци и плодове, препоръчват от световните организации. Плодовете и зеленчуците произведени на 80 км от населеното ни място са най-витаминозни и не са пръска ни с толкова консерванти", каза още проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика."Минимални стандарти означава - с минимално заложени показатели за присъствие на даден рецептурен ингридиент. Искам еднакви състави когато се касае за една и съща марка продукт на една марка. И от там нататък или е такъв и има право да се нарича със съответната марка, която познаваме и предпочитаме, или е на друг щанд", категорична бе проф. Байкова.
"От 30 мл. вода на килограм се нуждае един зрял човек, а през ля
тото двойно", допълни тя."В млечните продукти се съдържат повече мазнини, а не белтъчини", разкри проф. Байкова.