Намесиха и ДАНС в скандала с Мария Гроздева

Интернет
share

Таню Киряков и треньорът на Мария Гроздева - Валери Григоров, алармирали ДАНС за финансовите нарушения във федерацията по стрелба и така предизвикали проверката на инспектората в спортното министерство, твърди нейният президент Камен Шишманов.

Той призна, че именно това е основната причина поради която той е изключил Гроздева от стрелковия клуб на Мария, който е под шапката на "Левски", пише днес "Стандарт".

"Обясних на Шишманов, че подозренията му са несъстоятелни. Никой не го е топил пред ДАНС, защото тази институция не се интересува от кокошкарски истории", коментира директорът на "Левски" Бранимира Цветанова.

"Но той си търсеше формален повод да отстрани Гроздева от стрелбата. Намери го в неучастието на Мария на държавното първенство през януари. По същото време тя се състезаваше в Бундеслигата. Това е отразено в тренировъчния й план."

Още днес ОСК "Левски" ще изпрати писмо до членовете на управителния съвет да преразгледат решението си. Трима от управата дали пълномощно на Камен Шишманов и не са знаели за скандалното заседание.

Водещи новини

Още новини