Хъркането водело до импотентност

Булфото
share

Хъркането води до импотентност. Това обяви доц. Малина Петкова от болница „Св. Анна” в столицата по време на кръгла маса за мъжката сексуалност.

„Доскоро се считаше, че само сърдечносъдовите, психичните и метаболитните заболявания са виновни за лошото справяне на мъжете в леглото. Последните данни обаче показват, че и сънната апнея, или както е по-известно хъркането, също може да доведе до еректилна дисфункция”, обясни доц. Петкова, цитирана от "Монитор". Статистиката показва още, че 4,1% от мъжете със засечки под юргана имат хипертония, 2,9% са с простатни заболявания, а 2,6% - със сърдечносъдови проблеми. „Депресията и стресът също не прощават на мъжете”, допълни психологът проф. Това Томов.

У нас няма проучвания за това колко мъже страдат от еректилна дисфункция, но за САЩ е ясно, че 31% от мъжете са засегнати от заболяването. От тях 21 на сто се оплакват от бърза еякулация, 5% - от понижено либидо, а останалите 5% - от други причини.

Жените също имат проблеми в леглото, отчетоха още специалистите. От понижено либидо се оплаква всяка пета дама, а 14% твърдят, че изпитват болка при полов акт и това ги кара да се откажат напълно от интимността.

„Училището е виновно за това мъжете да не смеят да споделят за проблемите си в леглото. Всички са наясно, че момченцата споделят много по-трудно и че не ги бива в работата с текстове. Въпреки това учителите преподават така, че облагодетелстват момиченцата. Това създава комплекси на мъжете, които избиват по-късно”, обясни още проф. Томов. Проф. Стоян Чакъров допълни, че секстаблетките помагат, но не лекуват проблема.

Водещи новини

Още новини