Национален воден поход по горното течение на Струма започва от утре

Булфото (архив)
share

От 17 до 20 май тази година ще се състои националния воден поход по горното течение на р.Струма. Организатор на похода е клуб по воден туризъм "Струма 2012" към туристическото дружество "Осогово" в Кюстендил, съобщиха от дружеството.

Походът цели да запознае участниците с природните забележителности по горното поречие на река Струма, да популяризира водния туризъм в района, да усъвършенства техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм в бързотечащи води.

Началото на похода е утре - 17 май, от местността Чардака, село Раждавица, област Кюстендил. По време на целия поход бивакът ще бъде стационарен в местността Чардака, село Раждавица. Ще има и организиран транспорт за превозване на участниците и тяхната екипировка от базовия лагер до старта на етапа за съответния ден и от финала на етапа обратно до базовия лагер.

В похода могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм в бързо течащи води.

Водещи новини

Още новини