Забраняват кафенетата и магазините в гаражи

share

Край на кафенетата, магазините и салоните за красота в гаражи.

Собствениците на надземни и подземни паркинги и гаражи няма да могат да променят предназначението им или да правят преустройства в тях. Това гласят промени в Закона за устройство на територията, които бяха приети от правителството, пише "Стандарт Нюз". Освен това, собствениците на гаражи и паркоместа вече няма да могат да ги продават свободно. Преди да сключат сделка с човек, който не им е комшия, те първо трябва да предложат гаража на всичките си съседи в блока.

В сградите, в които към всяко жилище има само един гараж, таван или мазе, те също няма да могат да се предлагат на пазара като самостоятелни обекти.

Законът забранява и застрояването на градинки, паркове и междублокови пространства със зелени площи. Регионалният министър ще е единственият, който ще разрешава с указ поставянето на бараки за сувенири, храна и напитки, както и други преместваеми обекти в курортите.

Всички сергии в градовете, макар и преместваеми, ще влизат в градските устройствени планове, а няма да се поставят безразборно.

Водещи новини

Още новини