Броят на българските проститутки в Германия е скочил драстично

share

Броят на българските проститутки в Германия е скочил драстично след присъединяването на страната ни към Европейския съюз. Много от българките са жертви на трафик и сексуална експлоатация.

Това сочат данните на германски експерти за борба с трафика на хора от Федералната криминална служба. Те обобщиха в София резултатите от сътрудничеството си с българските служби за сигурност.

60 процента от жертвите на сексуална експлоатация са чужденки, а 20 на сто идват от Северна и Източна България. Благодарение на сътрудничеството с българската полиция, германците успяват наскоро да разбият мрежа от сводници от района на Добрич. След месеци работа и над 35 хиляди евро разходи, десет души са осъдени на затвор, което е рядкост за германската съдебна практика.

Хайне Бел от полицейския президиум в Бон е убеден, че бизнесът се дължи на организирана престъпност. "Става дума за семейни кланове, като най-възрастните изпращат синовете или племенниците си, за да контролират по две или три проститутки", каза той.

След присъдите в търговията за бели робини от България за Германия, няма да настъпи вакуум, смятат германските криминалисти. На мястото на арестуваните ще дойдат техни заместници.

Водещи новини

Още новини