Патрулка удари кола, глобиха водача за несъобразено ниска скорост

share

Глоба за шофиране с несъобразено ниска скорост – санкцията е наложена на водач, чиито автомобил е ударен от полицейски автомобил – отзад.

Инцидентът е станал в събота привечер. Иван Георгиев и приятелите му се прибират от ски на Витоша. Намалява, за да вземе завой, когато отзад го връхлита патрулка на столичната общинска полиция. Казва, че е карал с не повече от 25 – 30 километра в час.

„Още преди това следях патрулката, че се движеше зад мен. На 10 метра, приблизително – казва Иван пред БТВ. "Нямаше необходимата дистанция за спиране и ме удари отзад“.

Истински късмет е, че патрулката не е паднала в дерето. А на униформения шофьор му прилошало, продължава разказа си Иван. „На момчето, което караше, наистина му стана лошо. От адреналина. И започна да кашля и да повръща“, разказва той.

Час по-късно пристигат пътните полицаи, които пишат акт на... Иван. „И катаджията казва: „Ти си предпоставка за ПТП“. Виновен за ПТП-то съм аз, защото съм карал с несъобразена скорост и поради несъобразената скорост са ме ударили отзад“, възмущава се Иван.

Той недоумява защо полицаите не са се съгласили да подпишат двустранен протокол за катастрофата. От МВР не коментират случая, но припомнят, че санкционираният водач може да обжалва акта си в законово установения срок.

Водещи новини

Още новини