Какъв хляб ядем?

Pixabay
share

Хлябът в магазините масово се прави от некачествена пшеница. За да бухне насъщният и да изглежда бял и апетитен, голяма част от производителите влагат в брашното прекалено много консерванти, подобрители и коректори, сочи изследване. Не на това мнение обаче е председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR тя заяви, че това изследване е направено с цел уронване на престижа на българския хляб.

„Не е доказано и никакво отклонение от съдържанието на продукта. През последните три години българският хляб присъства и на европейските трапези, с близо 3% се е увеличил износът му през последната година и в него няма нито една опасна съставка", заяви Кукушева.

Водещи новини

Още новини