Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители

Novini.bg (архив)
share

Жена от Шумен станала жертва на частни съдебни изпълнители.

Дамата изтеглила два бързи кредита, които е върнала. Само че след погасяването отново я потърсили, като ѝ обяснили, че парите не са стигнали до кредитора и трябва да ги плати отново.

Така вместо 590 лева жената върнала 5 000 лева заедно със съдебните разноски и лихвите.

Жената изтеглила парите, защото се нуждаела от тях за лечение. Подписала договор с ясното съзнание, че лихвите са високи.

В един момент обаче останала без работа, но продължила с по-малки вноски да се издължава, разказва БНТ.

Тя коментира как без да знае са я дали на съдия изпълнител. Неговите правомощия обаче междувременно били прекратени и задълженията ѝ отиват при друг съдия изпълнител без знанието ѝ.

След като отишла при него, за да уточни недоразумението, съдя изпълнителят заявил, че потърпевшата трябва да заплати доброволно дължимото, тъй като колегата му е злоупотребявал и не е върнал парите на кредиторите.

След известно време получила известие, че повторно трябва да плати и другия кредит.

„Потресена съм, защото дефакто ние нямаме никакви права в тази държава. Не можем да се борим с тези измамници, за мене те са измамници, играят си с тези колекторски фирми, тези съдии изпълнители, по никакъв начин не можеш да ги обориш и се защитиш“, коментира жената.

Дамата вече се притеснява да не се наложи трети път да плаща вече платеното, защото се убедила, че законът не я защитава.

Водещи новини

Още новини