Община Панагюрище проверява дали 2-годишното дете е бито в детската градина

Фейсбук
share

Община Панагюрище проверява случая с 2-годишното дете, взето от детската градина с наранявания по лицето. Това стана ясно от думите на заместник-кмет на Община Панагюрище Галина Матанова.

Родителите на 2-годишно дете от Панагюрище ни посетиха притеснени и съобщиха за неприятен случай с тяхното момченце, каза Матанова, цитирана от "Фокус". Тя обясни, че вземайки го от детската градина в 16.30 часа в петък, са установили, че детето има нараняване по лицето.

Те са получили обяснение, че детето е ухапано от друго дете. Дядото е забелязал тревожното състояние на детето, връща се с въпроси какво е станало. Ние като община сме разпоредили веднага проверка по случая. Изискали сме писмени подробни обяснения от директора, който трябва да направи проверка в детското заведение. Сезирали сме и отдел "Закрила на детето", каза също Матанова. Тя допълни, че родителите са сезирали полицията, отдел "Закрила на детето" и нас като община.

В тревогата си те са се обърнали към всички институции. Лично аз, като отговарящ за този ресор в община Панагюрище мога да гарантирам, че ще бъде изяснена ситуацията и установена истината в този неприятен случай, коментира Матанова.

Водещи новини

Още новини