Решават до месец съдбата на Николай Цонев

share

Върховният касационен съд (ВКС) ще се произнесе в срок по едно от делата срещу бившия военен министър Николай Цонев. Препоръчителният срок е един месец.

Военно-апелативният съд оневини Николай Цонев изцяло за извършено длъжностно престъпление като директор на Дирекция „Управление на доставките” в Министерството на отбраната. Той е подсъдим за сключени четири неизгодни сделки, с които е ощетил ведомството. Делото е образувано по протест на Военно-апелативната прокуратура, която иска отмяна на оправдателната присъда и връщане на делото на Военно-апелативния съд, заради допуснати съществени процесуални отношения.

Прокуратурата смята, че липсват мотиви и обсъждания на конкретни доказателства, които са били изложени, но не са били анализирани. Държавното обвинение поиска да се отмени присъдата на Военно-апелативния съд и той да отстрани нарушенията в присъдата. Самият Николай Цонев дойде на заседанието днес и каза, че не е извършил престъпление. Той поиска оправдателната присъда да остане в сила.

Водещи новини

Още новини