Полицаи протестираха в Пловдив

Булфото(архив)
share

Полицаи протестираха в Пловдив като част от веригата национални протести, организирани от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ в подкрепа на исканията на Националния протест от 5 юли.

Те настояват за спешни стъпки за изготвяне на нов закон за МВР и индексация на възнагражденията на служителите в МВР. Досега са направени няколко положителни стъпки от страна на ръководството, каза Доньо Янчев, председател на синдикално дружество 64 в Пловдив, а именно: частично е решен проблемът с дължимите суми за униформи и по-голямата част от задълженията са изплатени на служителите; започват и доставките на униформи. Има заявка от политическото ръководството на министерството да изслушат предложенията на синдикатите за създаване на нов закон и се надяваме да се съобразят с тях, допълни Янчев. По отношение на методите за определяне на възнагражденията и начините за тяхната индексация все още не срещаме очакваното от нас разбиране, посочи още той и изрази надежда, че при следващото разглеждане на бюджета на МВР ще има по-голяма публичност.

Протестът бе подкрепен и от служители от пожарната в Хасково, от служителите в арестите и затворите. Събралите се пред сградата на Областната дирекция в Пловдив служители в системата на МВР направиха мирно шествие до площад "Централен".

Следващия планиран протест е на 4 септември в Смолян.

Водещи новини

Още новини