Готвите ориза погрешно, заради което гълтате отрови

Pixabay
share

Милиони хора по света застрашават здравето си, готвейки ориз неправилно, смятат учените.

Поставянето на повече вода в съда при готвене или дори кисненето на ориза през нощта са най-добрите начини да промиете следите от отровния арсен, откриха те, цитирани от Telegraph.

Опасни химични елементи замърсяват ориза в резултат на индустриални токсини и пестициди, които могат да останат в почвата в продължение на десетилетия.

Експертите отдавна обсъждат какво ниво на арсен е безопасно, а новите изисквания за това са определени от ЕС през 2016 г.

Хроничното излагане на токсина е свързано с редица здравословни проблеми, включително проблеми с развитието, сърдечни заболявания, диабет и рак.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини