Затварят един от софийските молове?

share

Слух, че "Сити център София" ще бъде затворен, върви сред търговци.

Наематели били получили предизвестия за прекратяване на договорите заради закриване на мола, пише "24 часа".

"Не е вярно, това са само слухове", категоричен бе Христо Иванов от управляващото дружество AIG/Lincoln. Той допълни, че работят с нормален ритъм, дори привличат нови наематели. Само през декември трима търговци отворили магазини. Иванов призна, че има и такива, които напускат. Към 31 декември 2011 г. незаети били 7% от площите.

"Трябва да се инвестира определена сума в ремонта и оборудването на кината и в момента се договаряме с оператора", обясни още Иванов. На въпрос има ли риск да останат затворени, мениджърът отговори "На теория да, но едва ли ще се стигне дотам. Очаквам до 1-2 месеца да се договорим".

Според запознати разговорите са за нивата на наема и нямало да приключат успешно, ако от мола не подходят по-гъвкаво и не ги намалят. Иванов бе категоричен, че са изрядни към банката-кредитор и през 2011 г. обслужват редовно вноските. От финансовия отчет за 2010 г. на дружеството - собственик "Аурига" става ясно, че е на загуба от 729 000 лв.

Приходите от наем са паднали с 12,5% спрямо 2009 г. От същия отчет се вижда, че е имало затруднения в погасяването на кредита и води преговори за преструктуриране. Общият размер на задължението е 64 млн. евро.

Водещи новини

Още новини