Техническите прегледи под постоянен видеоконтрол (снимки)

Булфото
share

В сервиза на „София ауто” министърът на транспорта Ивайло Московски представи новата система за наблюдение на техническите прегледи пред журналисти.

Видеонаблюдението дава възможност за контрол в реално време на извършваните периодични прегледи, като инспекторите на Автомобилна администрация имат възможност он-лайн да наблюдават работата в пунктовете и при съмнение за нередности да извършват незабавна проверка на място.

„С въвеждането от началото на годината на новата система ограничаваме възможността за извършване на фиктивни технически прегледи и гарантира реалното проверяване на техническата изправност на автомобилите”, каза министър Ивайло Московски.

Той допълни, че е променена цялостната философия на проверката и контрола при тази дейност, като всички пунктове за технически прегледи са оборудвани със система за видеонаблюдение и регистрация. Системата дава възможност и за последващ контрол, чрез автоматично запазване на три снимки на превозното средство, като техническото лице от пункта има задължението да направи ръчно четвърта снимка с ясно различим регистрационен номер. С тази система вече са снабдени 800 пункта за технически прегледи в цялата страна.

Водещи новини

Още новини