Д-р Ненков: Биячът на лекарката в "Шейново" ще получи тежка хипертония в съда

share

Д-р Гагова ще се възстанови физически. Травмата, която този човек й нанесе психически, едва ли ще отмине. Това е травма за цялото общество.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Той коментира побоя нада акушерката в болница "Шейново". "Това, че този човек може да получи присъда до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда не ни грее. Не грее и семейството на д-р Гагова. Можем да се хванем на бас, че той сега ще получи хипертония, делото ще се протака и интересът ще отмине. Нормално е някой да дойде и да напсува лекар или медицинска сестра. Колегите не обръщат внимание на такива неща. Това е социален феномен. Не знам как този човек ще може да се превъзпита. Как да решим този проблем? Да поставим полицай до всеки лекар ли? Това е нечовешко", категоричен беше той.

"Заставаме твърдо зад д-р Гагова. Давам обещание, може да не съм вече на този пост, но ще настояваме за присъда и няма да го забравим. Обещавам. Нямам отговор на въпроса как всички съдени изведнъж се оказват тежко болни. В обществото има тежка морална недостатъчност. Обществото ни е тежко болно", каза още зам.-министърът.

Водещи новини

Още новини