Цветанов уволни двама заради блокадите по пътищата

share
Двама души бяха уволнени заради кризисната ситуация по пътищата в страната вчера. Това стана по време на свикания от вътрешния министър Цветан Цветанов кризисен щаб.

Отстранените са двама от директорите на "Автомагистрали" ЕАД. Мотивите са "несправяне със създалата се ситуация" и лоша координация между институциите, пише БЛИЦ.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама, нещо, което ще се промени. Двамата са – г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед. С моя заповед е променен и уставът на дружеството. Новото ръководство, което ще бъде определено днес, от утре ще влезе в сила, и ще работи по нов устав с ясната отговорност на лице, което ще бъде определено. За момента временно е поета отговорността чрез кризисния щаб и Ситуационния център в Агенция „Пътна инфраструктура”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Водещи новини

Още новини