Жителите на село Ъглен на протест срещу изграждането на кариера

Фейсбук
share

Жителите на село Ъглен организират простест срещу разкриването на кариера в землището на селото. Той ще се проведе на 29 април, събота, от 14:00 часа в сладкарницата на кметството.

Жителите са категорични, че кариерата застрашава водоизточниците на Ъглен.

"Има кариера - няма вода", казват те.

"Кариерата превръща част от прекрасната природа на Ъглен в прашна пустиня. Поради взривовете, трошачките и транспорта, ще живеем в облак от прах. Камионите от кариерата рушат пътищата, къщите, мостовете и живота ни. Кариерата съсипва обработваема земя, която ще дава хляб и на потомците ни", категорични са хората от селото.

"Избраното от инвеститора местоположение е точно върху карстовия масив, водните потоци от който захранват изворите "Езерото" и "Датчовското". Реална е опасността взривовете да прекъснат течението им. Категорично е становището на ВиК Ловеч, че при това няма никаква възможност селото да бъде захранвано от другаде с питейна вода", разкриха още местните.

Ъгленци са си направили страница във фейсбук, която може да видите тук и на която разкриват още подробности за организирането на протеста и какви вреди ще причини изграждането на кариерата.

Водещи новини

Още новини