Св. Синод: Само Бог решава дали трябва да имате деца (видео)

share

Жените, които имат репродуктивни проблеми трябва да се уповават единствено на Господ, за да имат деца. Това заяви по Нова телевизия Десислава Панайотова, която е член на културно-просветния отдел към Светия синод. Една вярваща православна християнка трябва единствено с молитви да стигнат до своята рожба, а не да намесват докторите в божиите дела.

Ако утре дойде детето ви и каже аз имам левкимия няма да отидете на лекар ли, попита Георги Стаменов, който се занимава с ин витро процедури. Аз също съм вярващ християнин и винаги ще помагам на хората, добави медикът. Да ти се направи операция и да ти се смени кръвта ако имаш левкимия е медицинска операция, а при ин витро процедурите се борави с човешката душа, отговори Панайотова. Митрополитите също ходят на лекар, реши да уточни представителката на Св. Синод. Всеки носи своя кръст – на рака, на бездетието и трябва да прославяте името Господне, категорична беше Панайотова.

В студиото беше и малката Ния, която е родена след шест опита за ин витро процедури. Това беше единствения начин да имам дете, тъй като имам напълно разрушени тръби, сподели майката. Аз се молих за детето си, произхождам от семейство на лекари, а по бащина линия съм потомка на последния владика на Македония Борис Охридски. Бог се смили над мен и ме дари с това дете, което се появи единствено заради медицинската манипулация, добави майката.

Водещи новини

Още новини