Старт на черешовата кампания в Кюстендил

Булфото
share

В Кюстендил от днес започва черешовата кампания и приемането на молби за разкриване на пунктове за изкупуване на череши. Молбите за разкриване на пунктове се подават в деловодството на община Кюстендил.

Задължително е към молбата да бъде прикрепено и удостоверение за актуално състояние на фирмата. Месечната такса за разкриване на пункт е в размер на 15,20 лева за квадратен метър. При работа на пункта на видно място трябва да бъде поставено копие от издаденото разрешително.

При цена 70-80 стотинки за килограм се очаква да започне изкупната кампания на череши в Кюстендилско. Местата, определени за разкриване на пунктове за изкупуване на череши в община Кюстендил, са 59, съобщиха още от общинската администрация.

Цената на ранните плодове на дребно в момента е 4 лв. за килограм. Според производители "нормалната цена" за изкупуване на плодовете е между 1,50 и 2 лв., за да не работят на загуба и да покрият разходите си по отглеждането на реколтата.

Производителите плащат и по 40 стотинки за набран килограм череши на берачите, които ще бъдат наети по време на кампанията.

Водещи новини

Още новини