КНСБ: Доходите са приоритет на приоритетите за нас (видео)

Булфото (aрхив)
share

Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че за тях основен приоритет са доходите на българските граждани. "Доходите са приоритет на приоритетите за нас", предаде репортер на Новини.бг.

Също така от синдикалната организация представиха исканията към служебното правителство. Настояват кабинетът да възстанови тристранния диалог. „Изграждането на национален капацитет и ресурс, гарантирането на приемственост и последователност в работата на Съвета на ЕС при изготвянето и координирането на 18-месечната работа. Важността на създаването на подходяща обстановка за подготовка и провеждане на извънредни парламентарни избори и максимално бързо съставяне на стабилно правителство, като предпоставка за постигането на устойчив икономически растеж и обществен просперитет“.

Друг важен приоритет за КНСБ е гарантиране функционирането на демокрацията, разширяване на гражданския контрол над различните власти и усъвършенстване на избирателната система, съобразно необходимостта от най-пълно политическо представителство на българските граждани в парламента“.

„Намаляване на корупцията, постигането на резултати в борбата с организираната престъпност и приоритетно задоволяване на обществените очаквания за реформиране на съдебната система, с оглед постигане на ясни цели - бързо, справедливо и независимо правосъдие“, е друго важно искане на КСБ към служебното правителство. И не на последно място преодоляване на бедността и социалното изключване, гарантиране на гражданските, социалните, трудовите и икономическите права на хората, установяване на строг и справедлив правов, финансов и социален ред за справедливо разпределение плодовете на икономическия растеж.

Водещи новини

Още новини