Председателят на МЕНСА: Новите глоби няма да решат проблемите на пътя

share

За първия ден са спрени около 31 човека по новите правила за Закона за движение по пътищата. Повечето са били шофьори без книжки. Има и шофьори, които са отказали да дадат проби за алкохол.

Това каза пред камерите на БТВ депутатът от РБ Настимир Ананиев, който коментира новите по-високи глоби и свалянето на регистрационните табели на нарушителите на пътя. Ясно е, че новите мерки няма да решат всички проблеми и катастрофите да спрат. Трябва да се промени манталитета и мисленето. Целта ни е да ударим най-големите проблемни сегменти, допълни Ананиев.

Заедно с него гост беше и Христо Радков, председател на МЕНСА. Новите промени няма и качването на глобите няма да спрат войната по пътищата. Жертвите се увеличават. Всички акцентират върху превишената скорост и алкохола, а те са виновни за смъртта на 15 души за миналата година. Проблемът е несъобразената скорост и несъобразяването с пътните условия. Трябва да променим изготвянето на статистиката, за да бъдем максимално точни и анализът да е правилен. Членът за гонките също няма да реши нищо, каза още той.

Водещи новини

Още новини