Манолова писа на всеки един депутат. Вижте какво иска от 240-те ни народни представители (видео)

Bulphoto (архив)
share

Приготвих 240 писма до всеки народен представител с молба да бъдат приети окончателно промените в режима на частните съдебни арбитражни съдилища, съобщи омбудсманът на Р България Мая Манолова по време на първата пресконференция, предаде репортер на novini.bg.

По думите й за неговото приемане е необходимо 1 час парламентарно време. Манолова заяви, че с приемането му бремето върху стотици хиляди български граждани, осъществявано от частните съдебни съдилища да бъде премахнато.„Приготвих 240 писма до всеки един народен представител, за да не се окаже после, че има такива, които не са разбрали“, подчерта тя.

По думите й в писмата тя е разказала за абсурдите на частната арбитражна съдебна система, която функционира в България. „Съпротивата срещу този закон е за десетки милиони левове“, обясни Манолова.

„Цинизмът на колекторските фирми и арбитражните съдилища вече мина всякакви граници, защото те започнаха да съдят и покойници“, каза Манолова. Тя обясни, че има покойник, който е съден от арбитражен съд. На пресконференцията присъства Динко Драгнев - братът на покойника, който обясни, че покойникът е имал задължение от 20 лева, което с добавените такси към него е достигнало до 300 лева.

Манолова коментира, че ще отиде заедно с Драгнев в арбитражния съд. „Това е единствената структура, която е извън всякакъв контрол“, подчерта тя. „Добре би било депутатите да приемат промените ограничаващи произвола на частните съдебни изпълнители и банките“, добави тя, като по думите и в оставащото време на този парламент това няма да се случи.

Водещи новини

Още новини