Бедствено положение обявиха в Добричко

Булфото (архив)
share

Бедствено положение обяви кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков. Заповедта е за провеждане на спасителни и неотложни работи на територията на общината вследствие на обилния, придружен със силен вятър сняг.

Непроходими са пътища от общинската пътна мрежа поради снегонавявания, и населени места с нарушено електрозахранване и водоподаване. Над 30 селища в общината втори ден са без ток, а почти толкова са и без вода. Бедственото положение е обявено от 18 часа днес и е със срок от 7 дни. Свикан е Общинският щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Във връзка с обявеното бедствено положение кметът забранява движението на лични и фирмени моторни превозни средства по пътната мрежа на територията на цялата община, с изключение на автомобилите със специално предназначение. При необходимост, кметовете и кметските наместници трябва да настаняват закъсали пътници в общински сгради и частни домове.

През два часа отговорниците по райони трябва да предоставят информация в щаба за хода на спасителните и неотложни работи. На "Енерго Про" и "ВиК Добрич" кметът възлага да организират отстраняването на авариите, а на Областно пътно управление - да се разчисти републиканската пътна мрежа на територията на общината.

Водещи новини

Още новини