Блокадата на Айтос-Карнобат падна. Борисов пристигна при бедстващите (обновена+снимки)

МВР, пресцентър
share

Изтеглени са струпалите се коли в района на Карнобат - Айтос, предаде пресцентъра на МВР.

На мястото вече са премиерът в оставка Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Те пристигнаха при бедстващите, за да се запознаят с критичната зимна обстановка в Бургаска област.

Започнало е поетапното освобождаване на колите от Петолъчката.

Извършва се и усилено почистване на АМ“Тракия“, за да може да бъде отворена. Предприети са засилени мерки за водачите на товарните автомобили, които не спазват законовите разпоредби.

Междувременно премиерът в оставка Бойко Борисов и вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова пристигнаха при бедстващите. На въпрос защо се стигна до тежката ситуация, Борисов отговори: "Природа".

"Като говорим за климатичните промени, сега вече на всички ни стана ясно какв ще е света следващата година", коментира той пред бТВ.

По думите му бедствието не е имало как да се изтегли, защото метеорологичните условия са изключително усложнени. Той даде да пример, че вятърът е със сила 120 км/ч.

"Защо не го избегнат в Америка или в Европа?", запита реторично Борисов.

"Повече от това не може да се направи, виждате – опесъчават, чистят, навсякъде хотели, детски градини", обясни премиерът в оставка.

Борисов се скара на тираджиите, които са неразумни и престъпват забраната за движение по пътищата. Той каза, че шофьорите си плащали 50 лв. глоба и отново тръгвали. Наречи ги нагли.

„Като застане ТИР и снегорин срещу него, колите от двете страни, качете и се опитайте да потеглите“, коментира още Борисов.

Премиерът обобщи, че на всички хора се помага навреме. Според него усилията трябва да бъдат оценени.

"Не сме на Боровец или Банско, тук сме", каза той.

Водещи новини

Още новини