Борисов тушира напрежението в Харманли, масови арести на провокаторите (обновена)

Булфото
share

На всички, извършили вандалски действия в бежанския лагер, ще бъдат повдигнати обвинения. Това се закани Бойко Борисов. Премиерът в оставка дойде спешно през нощта в Харманли заради ескалацията на напрежението, предаде бТВ.

В коментар пред медиите Борисов предупреди всички да бъдат внимателни какво говорят, да се въздръжат от призиви за саморазправа с бежанците, защото, по думите му, мрежите на ИДИЛ много внимателно следят и “Фейсбук”.

„Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат спящите клетки”, подчерта премиерът.

Засичаме едновременни действия в Европа и тук. Трябва да бъдем много внимателни”, посочи още той.

Заедно с Борисов беше и главният секретар Георги Костов. И двамата потвърдиха за сериозни материални щети в лагера. До ескалацията на напрежението се стигна, след като мигранти се вдигнаха на бунт заради несъгласието си да бъдат заключени. Поради опасност от разпространение на крастка се предприеха мерки за затравяне на лагера и спиране на достъпа на бежанците до външния свят.

По последни данни има 200 чужденци са задържани, а над 20 полицаи са пострадали. Следователи, прокурори и криминалисти също подхващат случая. Борисов обясни, че трудно ще се установи  самоличността и мотивите на провокаторите.

Водещи новини

Още новини