Плевнелиев: Ще има 14 млн. лв. допълнително за БАН

Булфото
share

Ще бъдат осигурени 14 млн. лв. допълнително на БАН до средата на 2012 г. Това каза пред журналисти избраният за президент на България Росен Плевнелиев след официална среща с председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Никола Съботинов.

„Радвам се, че днес БАН вече няма черни знамена” – каза Плевнелиев. „Ние имаме една обща цел - едно достойно развитие на БАН спрямо европейските и българските приоритети до 2020 г. и отвъд. Тригодишната програма за стабилизация на БАН е една много добра база за развитието и оздравяването на академията и от тук нататък ще продължим на тази база стабилизацията, развитието и оздравяването на БАН, и от тук нататък ние ще продължим да подпомагаме БАН” – каза Плевнелиев.

Програмата ще бъде анализирана и представена на Министерство на финансите и на Министерство на образованието. Екипът на президентството също ще работи по нея – каза Плевнелиев. Той посочи, че в следващите месеци ще има много срещи с акад. Никола Съботинов. Необходима е работеща стратегия за БАН до 2020 г., която да включва иновации и научно предприемачество – каза Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини