Хаос по морето заради лошото време

share

Хотелиерите от Балчик се жалваха, че заради синоптиците отказват резервации за предстоящите четири почивни дни. Прогнозите сочат, че по Северното ни Черноморие температурите ще бъдат до 9 градуса. Въпреки това в хотелите, където се предлагат и СПА процедури на преференциални цени, записванията продължават, пише в. Телеграф.

„Базата по Добруджанското Черноморие не е толкова запълнена, колкото ни се искаше. Времето може би ще ни изиграе лоша шега за почивните дни около празника на Независимостта”, коментира Димитър Димитров, шеф на регионалната структура на хотелиерите и ресторантьори.

Според него към момента в област Добрич се отчита ръст на туристическия сезон от 9-12 процента. Приходите в бранша обаче са по-малко, тъй като голяма част от пакетите бяха продадени с големи отстъпки. Ръст има при всички празници, като най-много има при поляци, чехи и сърби.

Това, което отличава сезона, е перфектното време през цялото лято, както и осигуреното спокойствие на туристите и липсата на произшествия. Освен това има удължаване на сезона с една седмица, посочи Димитров.

Водещи новини

Още новини