Плевнелиев обсъди плановете си с принцесата на Нидерландия

Булфото
share

Избраният за президент на България Росен Плевнелиев и принцесата на Нидерландия Н.В. Лаурентин ван Оранйе обсъдиха днес ролята на гражданското общество, в частност на децата, при правенето на политика. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Принцеса ван Оранйе представи своята практика и резултати от създаването на Съвет на децата в Нидерландия, който и сега помага на големите холандски компании да разрешават конкретни проблеми от тяхната практика. Тя предложи да предостави своя опит в работата си с децата, който да послужи на новата президентска институция в тази посока, тъй като, според нея, дейността на подобен съвет към Държавния глава ще отключи допълнителни възможности и ще допринесе за промяна в облика на страната.

Работя по дългосрочни проекти, спазвайки правилата, отбеляза новоизбраният президент Росен Плевнелиев и посочи, че като президент ще се стреми да създаде работещи институции и ясни правила. Росен Плевнелиев допълни, че иска прозрачност в работата си и затова всеки поет ангажимент ще бъде публикуван на интернет - страницата на президентството.

По тази причина холандската принцеса предложи да предостави разработен от нея индекс на изпълнените обещания, който при желание от новоизбрания президент може да се приложи пилотно на "Дондуков" 2.

Двамата разговаряха и за повода на посещението на принцеса Лаурентин, която е в България, за да представи официално книгата си „Мистър Фини и светът надолу с главата”.

Водещи новини

Още новини