Инспектори атакуваха курорта Банско във вторник преди обяд. Служители на областната дирекция по безопасност на храните инспектираха дали всичко е наред в заведенията, които работят сезонно - само през зимата. Проверени бяха обекти за продажба на дюнери, бургери и други храни и закуски.
Не бяха открити драстични нарушения, но търговците се оплакаха, че към тях има прекалено много изисквания и им е доста трудно да съблюдават абсолютно всичко. Още в първия обект инспекторите откриха пропуски - по пода и по стената имаше балатум, което е недопустимо в заведенията, в които се продават храни и дюнери. Те откриха и една опаковка топено сирене, която бе с изтекъл срок на годност. Управителят показа документация, че е закупил 6 такива опаковки предния ден, съобщи Blagoevgrad24.bg.
"Там, където има открити пропуски, пишем констативен протокол, даваме предписание да се отстранят пропуските в срок. Ако това не стане, следва глоба на собственика, а може да се стигне и до затваряне на обекта", обясниха проверяващите.
Те ще дебнат под лупа за работата на заведенията в курорта Банско през целия зимен сезон. Целта е да не се допусне риск за здравето на клиентите на въпросните обекти. Затова ще се гледа цялата документация за произхода и качеството на предлаганите храни.
Правят инспекция на дюнерите в Банско
- 06.12.2011 | 19:40
- 2498