Конфискуваха имоти за 1 млн. лв. на един от висаджиите

share

Имоти за 994 148 лв. бяха конфискувани от един от основателите на ВИС във Врачанско и съпругата му Тоня Иванова.

Това съобщи Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Тя поиска отнемането на имуществото на Петков, след като той беше осъден за рекет.

Делото за конфискация продължи няколко години. При разглеждането му от първата инстанция то беше отлагано многократно поради неявяването на Петков, припомня "Труд". Той представяше болнични листове за най-разнообразни медицински проблеми - от хипертония до краста. Куриозно в болничните му листове пишеше, че негов работодател е фирма от столицата на Конго - Киншаса, а докато “страдаше” от силно заразното заболяване, участва в бенефисен мач.

По време на процеса Петков твърдеше, че част от доходите му са от аренда на микроязовири. Две съдебни инстанции потвърдиха, че законните приходи и имуществото на Петков и съпругата му драстично се разминават. Затова съдиите постановиха конфискация на притежаваните от тях над 40 жилищни и стопански сгради, автобус, три мерцедеса, един фиат и дялове от фирма “Винтранс-2003” ЕООД.

Двамата съпрузи обжалваха и делото стигна до Върховния касационен съд. Преди дни той отказа да разгледа жалбата им, съобщи комисията за конфискация. Така решението за отнемане на имоти за близо 1 млн. лв. на семейството на бившия борец влезе в сила.

Гуньо ръководеше първата силова групировка в Северозапада “П и П”, която впоследствие беше преименувана на ВИС-1. Дясна ръка му беше Валентин Алексиев-Лисицата.

Водещи новини

Още новини