Вегетарианците поискаха публично да се разграничат от веганите

Булфото(архив)
share

От „Българското вегетарианско общество” поискаха публично да се разграничат от веганите, които проведоха кървавия протест на столичния булевард „Витоша”.

Те обясниха, че обществото им представя голям диапазон от хора и за част от тези хора кървавият протест е начин за представяне на идеите им. Но това е малка част от вегетарианство и веганство, и етиката, която те са представили със своя протест.

„Ние като представители на БВО бихме искали да кажем, че нашият път е пътят на толерантността и полемиката. А те представят идеята по малко по-агресивен начин. Уважаваме техните мотиви, но не уважаваме начина по който го правят”, каза Александра Вали от „Българското вегетарианско общество” в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова ТВ.

Според представителите на ОБВ подобен перформънс не би имал желания градивен ефект върху разбиранията на обществото и идеите на вегетарианците няма да бъдат възприети.

По думите им, за да бъдат разбрани тези идеи, трябва да се подходи с позитивна нагласа. Затова Обществото всяка година организира веган фестивал, на която разяснява своите гледни точки и четирите основни мотива за вегетарианството – здравословен, хуманен, духовен и екологичен.

Водещи новини

Още новини