Варненски родители пропищяха от първокласник - разбойник

share

Родители на първокласници от 7-мо СОУ във Варна пропищяха от номерата на един от учениците в класа и в знак на протест не пуснаха децата си в час.

До момента има няколко пострадали деца в класа, потърпевши от едно и също момче.

Причината на родителския протест е, че се страхуват за здравето и сигурността им, докато са на училище. Родителите, които са майки и бащи на 16 деца от класа с общо 22 ученици, са сезирали редица институции за проблема, който ги тормози. Те са възмутени, че никой не им обръща внимание.

Едно от момченцата на 9 ноември бутнало столчето на своята съученичка Венелина, докато тя бършела дъската. Момиченцето паднало и в момента е с комоцио. Освен това момченцето влизало в тоалетната при момиченцата. Страх ме е, че сутринта ще закарам детето си, а на обяд ще ми се обадят, че то е в болница, разказа един от родителите, предаде БНР.

Ако сега не се вземат мерки, то може да очакваме сериозен проблем, дори със смъртен случай, коментира друг. Родителите на набеденото дете пък са категорични, че другите момченца и момиченца го принуждавали да действа така.

За да не се прекъсва учебния процес, в сградата на училището се събраха родителите от въпросния първи клас, ръководството на школото, представител на Общината и Инспектората по образование. Те се договориха да се търсят различни законови форми за разрешаването на проблема и то в най-бързо време.

Една от мерките е момченцето да бъде преместено в друг клас или да премине към индивидуална форма на обучение. От училището твърдят, че с детето е започнал да работи психолог.

Водещи новини

Още новини