Дядо Николай анатемоса йогата

share

В петък пловдивският митрополит Николай е анатемосал йогата, разкритикувал цар Калоян и разкрил, че срещу православната църква се води тотална война. Всичко това се е случило по време на представянето на книгата "Йогата – път към мрака" на богослова Дарин Алексиев, което се е провело в Пловдивския панаир. Речта на пловдивския владика е била апогей на вечерта и е успяла да затъмни самата книга, съобщава "24 часа".

Общо 500 свещеници и двама митрополити са уважили събитието - сливенският Йоаникий и великотърновският Григорий.

Резкият завой към темата с йогата е започнал с припомняне на делото за собствеността върху патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", което бе решено в полза на православната църква на първа инстанция.

"Всички видяхте как патриарх Неофит седеше на банка в съдебната зала - нещо нечувано в цялата българска история. Защото някои хора са решили да се гаврят с църквата и да й бъде отнета патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Уж ставало въпрос за галерия в криптата. Каква е гаранцията, че ако църквата се откаже от нея (катедралата), тя няма да стане място за курсове по йога?", е започнал да реди проблемите пловдивският митрополит, цитиран от "24 часа".

Водещи новини

Още новини