Жителите на Катуница правят сдружение

Булфото
share

Сдружение, което да защитава интересите на жителите на Катуница по отношение фамилия Рашкови, ще бъде регистрирано в съда.

Това съобщи Веселин Христев, жител на селото и подател на няколко жалби в прокуратурата срещу фамилия Рашкови. Жителите на селото са провели събрание снощи, на което са обсъдили това в присъствието и със съвета на юристи. Сред инициаторите за създаването на това сдружение са кметът на селото Красимир Юруков и кметът на община Садово Димитър Здравков.

Жителите на Катуница искат да действат организирано, за да не бъдат упреквани и обвинявани в беззаконие. Те ще искат и отговорност от институциите за това ще има ли скоро наказан за смъртта на 19-годишния Ангел Петров. Те искат да спре и ежедневното привикване на различни хора от селото в полицията за разпити като свидетели на инцидентите през септември, та дори и да не са присъствали пряко там, съобщи Plovdiv24.bg

Все още няма яснота кога ще започне делото срещу Кирил Рашков, обвинен за закана за убийство. За 22 ноември, от 14 часа е насрочено делото срещу неговия внук Кирил Рашков - младши, който също е обвинен в закана за убийство срещу Веселин Христев.
 

Водещи новини

Още новини