МОСВ обяви тазгодишния конкурс "Обичам природата - и аз участвам"

GettyImages
share

За поредна година Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ обявяват конкурс в рамките на Националната кампания "За чиста околна среда - 2016 г." на тема "Обичам природата - и аз участвам". Това съобщиха от МОСВ.

В конкурса могат да се включат общини и кметства, държавни и общински училища, детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна. За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева (с вкл. ДДС ) за общини и кметства и до 5 000 лева (с вкл. ДДС) за учебни заведения.

Крайният срок за подаване на документите в ПУДООС е 15 февруари за учебните заведения и 26 февруари - за общини и кметства.

Кампанията цели повишаване на екологичната култура и популяризиране на съвременните образователни и възпитателни тенденции, свързани с опазването на околната среда. По нея се финансират проектни дейности пряко включени в учебния и възпитателен процес на младите хора. Реализацията на инициативи по Националната кампания "За чиста околна среда 2016 г." целят постигане на резултати на територията на цялата страна.

Водещи новини

Още новини