Правителството се очаква утре да определи нов размер на минималната заплата

Novini.bg
share

Правителството се очаква утре на редовно заседание да определи нов размер на минималната заплата, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще обсъдят също и проект на Закон за кредитите за недвижими имоти на потребители. В дневния ред на заседанието са и промени в законите за чужденците и за лова и опазване на дивеча. Кабинетът се очаква да приеме наредби за управление на минните отпадъци, за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и за ограничаване на последствията от тях, както и промени в наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат.

Министерският съвет ще одобри промени в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г. и проектопостановление за изпълнението на държавния бюджет за 2016 г.

Министрите утре ще приемат пътна карта за изпълнение на Стратегията за развитие на държавната администрация 2015-2020 г. Очаква са кабинетът да одобри проект на решение за предложение до президента за издаване на указ за награждаване на проф. д-р Милан Миланов с орден "Стара планина" - първа степен. Правителството ще приеме също и Национален план за сгради с близко до нулево потребление на енергия за периода 2015-2020 и ще одобри изплащането на разходи за настаняване в общежитие на Марсело Илиев за обучение в CATS College Cambridge.

Водещи новини

Още новини