Откриват нова ветроходна база в Бургас

share

В бургаското пристанище за Никулден ще бъде открита нова ветроходна база. Това съобщиха от пресцентъра на порта. Официалната церемония ще е в деня на празника.

През миналата година бе завършено и отворено първото основно хале за съхранение и обслужване на яхти. Сега със собствени средства пристанището довърши останалите две. Общата им застроена площ е 420 квадратни метра.

Яхтеният комплекс в Марина "Порт Бургас" е най-големият по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба - яхтклуб "Порт Бургас" и яхтклуб "Черноморец" С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при организирането на национални и международни регати.

През 2017 година пристанището в Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас "Оптимист". Базата обаче ще се използва за международни прояви още през идната година, когато най-добрите състезатели в света в клас "Оптимист" ще направят официални тренировъчни гонки.

Водещи новини

Още новини