Жулиета се сринала психически, след като разбрала, че детето ѝ умира (снимка)

share

28-годишната Жулиета Тодорова, която се самоуби в ж.к. “Меден рудник“, след като е разбрала, че 7-годишното й дете е починало. 

Тя се е сринала психически през лятото, разказаха съседи на семейството, цитирани от "Флагман.Бг". От юли-август тя буквално изглеждала като призрак. Може би тогава е разбрала, че освен тежката детска церебрална парализа момченцето й страда и от тумор в мозъка. Постоянно се оплаквала на съседи, че малкият не се храни и не пие вода. „Опитвахме се да я успокояване. Не е казала на никой, че има и друго заболяване. Мислихме, че си въобразява“, разказа жена, която живее в блока на Жулиета.

28-годишната майка за последно е видяна да пазарува в павилион край блока си. Бутала инвалидната количка на детето си. Изказала съжаление, че времето е лошо и не става за разходки. Вероятно малко, след като се е прибрала в дома си, момченцето й е издъхнало. След това тя оставя две предсмъртни писма и се самоубива, скачайки от строящата се наблизо кооперация.

"Жулиета беше изключително борбена и отдадена на детето си, правеше всичко необходимо, за да се чувства то по-добре", разказва приятелка на 28-годишната жена, цитирана от "24 часа".

"Преди излизахме често, водехме децата си на разходки, Жулиета търсеше съвети, консултираше се, но напоследък се изолира и затвори, споделя приятелкат". За последно се видели в края на октомври на обучение за лични асистенти. Жулиета била видимо отслабнала. Тревожела се за всяка промяна в състоянието на малкия Пресиян, опасявала се, че не прави необходимото детето да е добре.

7-годишното момченце тази година било записано и в училището за деца със специални потребности. Няколко пъти при него идвал ресурсен учител.


Сн. flagman

Майката на Жулиета и бащата Пенчо били разделени от години. "Жулиета разчиташе основно на баща си, той се грижеше нищо да не липсва на нея и внука му", разказват съседи на семейството.

Отскоро младата жена имала и приятел, който също й помагал. С бащата на Пресиян се разделили след раждането на момченцето. Той не приел решението й да отглеждат болно дете.

Водещи новини

Още новини