Напрежение в Горна Малина след изборите

share

Отново напрежение в община Горна Малина. Протест заля центъра заради назначения от областната управа в София Иван Ников за временно изпълняващ длъжността кмет на селото.

Впоследствие решението на областния управител беше отменено по настояване на новоизбрания кмет на Горна Малина Емил Найденов, който е подкрепен от БСП. Той изрази притеснение, че е имало възможност докато Ников е на поста си, да подмени вота на хората, тъй като бюлетините се съхраняват в общината.

Ников, който пък подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет Николай Стоилов е убеден, че вотът в общината е бил манипулиран и каза, че ще посъветва ГЕРБ да поискат касиране на изборите.

Това не е първото съмнение за нередности. В село Негушево, община Горна малина, над 80% от бюлетините на гласоподавателите бяха без синьо мастило върху хартията.

Местните жители се съмняват, че химикалката в изборната стаичка е била с така нареченото симпатично мастило. Повечето от гласовете бяха за Емил Найденов. В последствие ОИК призна бюлетините за валидни.

Водещи новини

Още новини