Бивша кметица отиде на борсата

share

Досегашната кметица на Бобов дол инж. Грети Алексова (от местна дясна коалиция "Народен вот"), която не спечели нов мандат, вече се регистрира в бюрото по труда в миньорския град като безработна.

Това казва пред "Труд" самата тя. Направила го още в деня след първия тур, когато официално оповестили резултатите от вота. "Така е по закон. Аз бях кандидат за кмет и през кампанията имаше определен временно изпълняващ длъжността. След като загубих, вече съм освободила поста и останах без работа. За да не губя трудов стаж, се регистрирах веднага в бюрото", тълкува ситуацията Алексова.

Самото бюро по труда е в сградата на общината - едва ли й е било приятно да се нареди сред останалите без работа, коментират бобовдолци.

"Пътувам за София, където ще гледам внучето си Даниел, той скоро ще направи годинка - снахата учи и аз ще и помагам. Не скъсвам с Бобов дол, адресната ми регистрация е тук", каза инж. Алексова, която в четвъртък ще сдаде поста на избрания на 23 октомври кандидат от партия ЛИДЕР инж. Кирил Станчев, досегашен зам.шеф на мини "Въгледобив-Бобов дол".

Водещи новини

Още новини