Кандидатирам се за кмет на София, защото всички останали са лаици, обяви Кадиев

Булфото
share

Георги Кадиев се кандидатира за трети път за кмет на София стана ясно вчера. Днес той потвърди новината в сутрешния блок на бТВ, но опроверга твърденията, че е издигнат от АБВ.

„Аз не мога да съм кандидат на АБВ и изобщо не мисля, че мястото на АБВ е в управлението. Мога да бъда независим кандидат, подкрепен от коалиция, мога да бъда кандидат от коалиция от леви партии – ляво, лявоцентристки“, изтъкна той.

„Аз бих се съгласил да бъда техен кандидат, ако те са равнопоставени. Всички партии, които гарантират на мен, аз им гарантирам равнопоставеност“, допълни Кадиев.

„Кандидатирам се, защото всички останали са или лаици по отношение на Столична община, или хора, които от 20-ина години се въртят там и са част, било то от модела „Софиянски“, било от модела „Фандъкова“ и не вършат нищо. Единственият, който винаги е бил опозиция, съм аз“, обясни мотивите си социалистът.

Той побърза да уточни, че в никакъв случай не иска да обиди някого и добави: „Казвам го, защото нямат опит в Столична община, ще трябва да се учат. Общината ми е пределно позната – няколко копчета, които трябва да се натиснат, няколко човека, на които трябва да се обадиш“.

Помолен да коментира защо не е подкрепил кандидатиралия се наскоро от БСП лява България проф. Михаил Мирчев, Георги Кадиев отбеляза: „Защото ми писна да срещам хора, които казват – гласувам за ГЕРБ, защото няма за кой друг“.

„Изправям се срещу Фандъкова, срещу ГЕРБ. ГЕРБ са като Ислямска държава - мачкат всичко по пътя си“, възмути се още кандидатът за кмет.

Кадиев увери обаче, че няма да напусне левицата.
„Аз няма да напусна. Все си мисля, че преди да изключат мен, трябва да изключат тези, които помогнаха да се назначи Пеевски, тези, които въртяха далавери с горски фондове. Колко пъти съм искал оставката на Станишев?“, продължи Кадиев.

Аз никога не съм бил проблемът на БСП, бил съм оправданието на БСП, изтъкна той по повод твърденията, че ще бъде изключен от столетницата.

Някой ден ще има ляво управление на България. Но не носталгично, а технократско. И това съм се опитвал да променя, завърши изложението си Георги Кадиев.

Водещи новини

Още новини