Николай Младенов: Какъв шампион е Боевски, той е резил за България

share
Министърът на външните работи на България Николай Младенов заяви, че олимпийският ни шампион трябва да бъде зачеркнат от всякакви спортни списъци.

“Не водим никакви преговори с бразилските власти за екстрадиция. Той е задържан на тяхна територия и е изцяло в техните правомощия да си го осъдят, да водят процеса”, каза дипломат N1 в интервю за “България днес”.

Единствената мярка, която ще предприеме външно министерство, е да даде на бразилските власти списък с адвокати, които да участват в процеса.

Външният министър бе категоричен, че няма да има никакво задкулисно ходатайство за олимпийския ни шампион, като бивш член на ГЕРБ, от страна на властта.

“Мен ако питате, този човек трябва да се зачеркне от списъка със спортисти. Какъв шампион е той, той е резил за България”, възмути се външният ни министър.

В затвора “Пинейрос” в Бразилия, зад чийто решетки е олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, не допускали българския консул. Причината е, че с бившия ни спортист тамошните власти извършвали следствени действия и отказвали всякакъв достъп до него. Това съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев, цитиран от “България днес”. В момента полицията е назначила служебен адвокат на Боевски, който присъства на разпитите му.

Дерменджиев обаче вече е осъществил връзка с три международни адвокатски кантори и преговарял за осигуряването на защитата му в Сао Пауло. Той категорично отрече информацията, че Боевски е издал 34-мата наркотрафиканти, задържани в Бразилия след неговия арест.

Съпругата на Боевски спешно ще отлети за Бразилия до няколко дни. Тя е категорична, че мъжът й няма нищо общо с намерения в него наркотик.

Водещи новини

Още новини