Протест посрещна депутатите с "Мафия", "Оставка" и домати (обновена+видео)

Булфото
share

Пред Народното събрание се провежда протест в подкрепа на съдебната реформа, предаде репортер на Novini.bg. Демонстрацията е организирана в социалните мрежи.

Събралите се граждани посрещат с освирквания влизащите в парламента депутати. Сред протестиращите е Николай Колев-Босия, който отново обстрелва сградата с домати.

Чуват се скандирания "Мафия", "Оставка", "Борисов и Местан = Бостан", "Тази реформа не ни е необходима, тя е само за пред Брюксел". "Ние пак ще ви заградим", заканват се протестиращите.

В района се събраха и контрапротестиращи, които се обявиха срещу съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов. Те настояват за оставката на министъра на правосъдието.

Пред централния вход на Народното събрание има плътен полицейски кордон.

Причината за протеста е, че днес ще се правят финални усилия за конституционната реформа. Премиерът Бойко Борисов се среща с ръководствата на БСП и БДЦ, за да се опита да ги убеди да приемат варианта на конституционните промени, внесен от депутатите на управляващата коалиция.

За да минат промените са необходими поне 160 гласа, прогнозите за положителна промяна в позицията на социалистите обаче са негативни. Така нещата остават в задънена улица, след като вчера ДПС поискаха реформаторите да оттеглят законопроекта и да бъде внесен чисто нов. Депутатите имат само още два дни да се разберат, преди промените да влязат в за обсъждане в пленарната зала.
 

Водещи новини

Още новини