Мечтата на Азис: Всяко ромче с раничка

share

Ромите трябва да се научат, че след като българите плащат, и ние плащаме. Такава позиция изрази фолк звездата Азис в интервю за БНТ по повод проблемите в Гърмен и софийския квартал „Орландовци". Не може да живееш на гърба на никого и трябва да зависиш само и единствено от себе си, смята певецът. Азис призна, че повечето роми не го правят и живеят ден за ден.

„От моята уста не звучи като упрек, защото аз самият съм ром", уточни той, допълвайки, че обича етноса си.

Именно защото е част от тях, имал право да „размахва пръст", виждайки какво причиняват на останалите. Според Азис политиците слагат сол в раната и до голяма степен имат вина.

„Напоследък чувам, че тези роми, които създават тези проблеми, са докарани в София, за да гласуват на изборите за кмет", посочи той и коментира, че не ги е докарал той, а българи с користна цел - да се облагодетелстват. Колоритната фолк звезда сподели, че му се иска ромите в България да се интегрират, въпреки че звучи като „фантастика" и дори той не вярва. „Искам да тръгнат на училище, да се смесят с всички останали хора, без да крадат, без да дерибействат", обясни Азис.

Той мечтае за България, в която „всяко ромско дете ще има раничка на гърба си и ще ходи на училище", а българи и роми ще обядват на една маса. „Бил съм в целия този мармалад - знам, че ромите не обмислят постъпките си", обобщи Азис. Никакви пари не могат да те интегрират, категоричен е певецът. Той обясни, че се е интегрирал сам, по собствено желание, а не заради пари, а защото е искал. По негово мнение проблем е, че ромите живеят на племена, на групи. „Те трябва да си знаят мястото, работата. Трябва да знаят откъде се пуска водата и тока и откъде се спират, иначе няма да плащат и ще ги прахосват", смята още Азис.

Водещи новини

Още новини