Дърво едва не уби пловдивчанка в бурята

Булфото (архив)
share

Жена от пловдивския квартал „Кючук Париж” се отървала на косъм от смъртта, тъй като бурята, връхлетяла Пловдивско, скършила голямо дърво на сантиметри от нея, пише в. Монитор.

Бурята в четвъртък вечерта прекърши десетки дървета в Пловдив и региона. Силният вятър се изви над града само за няколко минути, но след утихването му сигналите в пловдивската пожарна се увеличили драстично. „Общо за денонощието имаме 34 сигнала, от които 23 са за паднали дървета. Те са получени след бурята от 19,30 до 21,30 часа”, съобщи говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. По думите му именно в този часови диапазон колегите му са имали най-много излизания по сигнали. При един от тях са разчистили паднало дърво върху „Фолксваген” на бул. „Марица” 51. Друго прекършено от силния вятър дърво паднало върху покрива на ресторант по пътя за Асеновата крепост. Като по чудо жертви от изпотрошените големи дървета нямало.

На двойно по-голям брой сигнали от пожарната вчера реагираха работниците от „Паркове и градини”. Техен екип по обяд в петък разчисти огромно дърво, прекършено в основата си от силния вятър от ул. „Златна Панега” в район „Северен”. Стволът на дървото паднал на няма и метър от паркирани наблизо коли и като по чудо собствениците им се отървали без щети.

Градушка, на места достигаща големината на орех, нанесе щети в Силистренско, показва справка от общините. От падналия вчера обилен дъжд, придружен с градушка, са нанесени щети на селскостопанска продукция, наводнени са дворове и къщи, удавени са животни, повредени са покривни конструкции. В силистренското село Смилец водни маси от естествен водосбор са предизвикали паника, тъй като хората останали с впечатление, че се е скъсала дига на съседен язовир. При проверка се оказало, че водното съоръжение не застрашава селото. Има пострадала жена, получила наранявания от ледените късове.

Ледени късове удариха Карнобат и Павликени, като има поражение по реколтата и автомобилите. Градушката там продължила около 20 минути.

Водещи новини

Още новини