Бул. "Черни връх" пропадна в метрото (видео+снимки)

Булфото
share

Тротоарът към столичния бул. „Черни връх” пропадна в района, където се извършват строителни дейности по столичното метро. Дупката се отворила в района на завод „Витоша”, предаде репортер на  novini.bg.

Засегната е малка част от пътното платно, но движението се осъществява нормално.

На мястото има полицейски екип и представители на Столична община.

За Дарик таксиметрови шофьори съобщиха, че в дупката дори са пропаднали коли. Георги Драганов публикува пък във "Фейсбук" снимка от мястото на инцидента.

 

 

Инж. Иван Илиев обясни пред екипа на novini.bg, че тази сутрин към 07.00 часа се е получило срутване на земна маса в района на бул. "Черни връх" в близост до строежа на новия лъч на метрото. Срутването обхваща част от тротоара и малка част от пътното платно. В момента се извършват укрепителни действия. До седмица, инж. Илиев подчерта, че ще бъде възстановено движението. В момента са извикани конструктори, които обследват района. Няма опасност за нови пропадания и свличания, както и няма опасност за сградите около мястото на отворилата се дупка, която е с дълбочина 2 метра. Пропадането се е получило, тъй като преди време се е прокарвало топлопровод, който в следствие е затрупан с различни материали.

Водещи новини

Още новини