Собствениците на рухналата сграда ще бъдат глобени

Булфото
share

Дирекция “Контрол по строителството” към Столична община започна административно-наказателно производство срещу собствениците за извършване на разрушаване на сграда без одобрен за това проект и на собствениците ще бъдат наложени глоби, съобщиха от пресцентъра на общината.

Това е предприето във връзка с получен сигнал днес. Извършена е проверка от страна на служители на Дирекция “Контрол по строителството” на адрес: бул.”Сливница” 245 (район Сердика).

Установено е, че теренът е частна собственост на фирма “ЕЛИЗЕ” ЕООД, представлявано от Едуард Жирайр Гюрджиян, Недка Балъкчиева, Антон Балъкчиев и Любомир Балъкчиев, и при започналото разрушаване на сградите в него, отломки от тях падат директно върху уличното платно и прилежащия тротоар. Смачкани са два леки автомобила, паркирани на ул. ”Тимок”.


Подадено е уведомление в район “Сердика” на 24. 02. 2011 г. за започване на разрушаването, като при проверката не е представен одобрен План за безопасност и здраве. Такъв не е представян и в районната администрация за съгласуване.
Дирекция “Контрол по строителството” към Столична община е започнала административно-наказателно производство срещу собствениците за изпълнение на разрушаването без одобрен за това проект.


Органите на МВР осъществяват действия по обезопасяване на участъка и снемане на обяснения на виновните лица.

Водещи новини

Още новини