Болярово излезе от бедственото положение

share

Община Болярово преодоля последиците от природното бедствие - силния вятър и обилния снеговалеж, заяви областният управител Таня Димитрова след обиколка на засегнатия район.

Екипите на "EVN България" работят денонощно за възстановяване на електроснабдяването в последните останали без ток села Крайново, Странджа и Воден. Силният вятър е повалил десетки електрически стълбове по трасето, на много места проводниците са прекъснати.

В почистването на пътищата и възстановяването на електрозахранването са включени модулни формирования от две военни поделения в Ямбол. От два подвижни агрегата временно е осигурено електрозахранването на селата Крайново и Воден, допълни Димитрова.

В граничните населени места няма бедстващи хора, възстановено е и водоснабдяването във всички села, съобщи началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Йордан Събев.

Вчера в община Болярово бе обявено бедствено положение до 20 октомври. Снежни преспи бяха затрупали пътищата до четири села, а електрозахранването бе прекъснато в 18 от 20-те населени места в общината.

Водещи новини

Още новини